Wat gebeurd er tijdens de Relatietherapie

Het gaat er binnen deze therapie niet alleen om de patronen zichtbaar te krijgen, maar ook om deze voelbaar en tastbaar te maken en mogelijkheden tot verandering aan te reiken. Het gaat om een ervaring die behalve begrepen ook door beiden gevoeld kan worden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het doen van ervaringsgerichte oefeningen waardoor aan den lijve gevoeld kan worden wat bepaalde situaties met u doen. Dat kunnen thema’s zijn als:

  • Grenzen - afstand en nabijheid
  • Conflict of harmonie
  • Leiden of volgen
  • Aanpassen of ontwijken
  • Leunen of steunen
  • Communicatie

Vanuit deze ervaringen kan met begeleiding van mij gekeken worden hoeveel bewegelijkheid er in de relatie zit en hoe er weer een goede relatie tot stand kan komen.

Inzicht in elkaars patronen 

Dit wordt bereikt doordat mensen inzicht krijgen in elkaars patronen waardoor zij anders met elkaar kunnen omgaan, anders op elkaar reageren en/of doordat men een andere visie krijgt op de problemen, op zichzelf en op de relaties met anderen.

Verandering

Het gaat er niet alleen om de patronen zichtbaar te krijgen, maar ook om deze voelbaar en tastbaar te maken en mogelijkheden tot verandering aan te reiken. Deze ervaring moet niet alleen begrepen maar ook echt gevoeld worden. Hiertoe gebruik ik ook ervaringsgerichte oefeningen waardoor aan de lijve wordt gevoeld wat bepaalde situaties met u en met uw partner doen.

Deze aanpak is zeer succesvol en heeft al bij veel cliënten tot goede resultaten en enthousiasme geleid.

(Intieme) relaties zijn essentieel voor persoonlijke ontwikkeling. De gehanteerde relatie therapie aanpak is daarbij een zeer waardevolle en stimulerende therapievorm gebleken.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Bel mij terug!

Invalid Input

Ongeldige invoer

Invalid Input

Invalid Input

Registraties

Psycholoog NIP en NVPA 030789
Praktijk AGB code 90030789, AGB code 9456258

GZ-Haptotherapeut VVH 557A
Praktijk AGB code 90030789, AGB code 9009742

Relatie- en gezinstherapeut NVRG